Φροντίδα κοσμημάτων

Λίγα λόγια για το Ασημένιο Κόσμημα

Τα κοσμήματα που ανήκουν στην κατηγορία των ασημένιων είναι κατασκευασμένα από ασήμι σε ποσοστό 92,5%. Εξαιτίας του υψηλού ποσοστού σε ασήμι, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δεν προκαλούν δερματικά προβλήματα και αλλεργίες. Το υπόλοιπο 7,5% τις περισσότερες φορές είναι χαλκός με σκοπό να προστεθεί λίγη παραπάνω σκληρότητα για να είναι πιο ανθεκτικά σαν κατασκευές. Τα γνήσια ασημένια κοσμήματα φέρουν πάντα πάνω τους την σχετική σφραγίδα 925.

Το ασήμι έχει την ιδιότητα να μεταβάλλετε το επιχρύσωμα του. Στην αρχική του μορφή είναι ασημί, στην συνέχεια μπορεί να επιμεταλλωθεί σε επίχρυσο (χρυσό χρώμα) και ροζ χρυσό.

Με τη συχνή χρήση, με το PH του κάθε δέρματος και την τριβή της καθημερινότητας, το ασήμι αρχίζει σιγά σιγά με το πέρασμα του χρόνου να χάνει την λάμψη και το επιχρύσωμα του αν έχει επιμεταλλωθεί.

Ο χρόνος λοιπόν και η χρήση είναι εχθροί των ασημένιων κοσμημάτων ακόμα και μετά την επιμετάλλωση.

TIPS για την φροντίδα των κοσμημάτων

Στα ασημένια κοσμήματα ακόμα και τα επιμεταλλωμένα, για να τα διατηρήσουμε όσο το δυνατόν πιο λαμπερά και να επιβραδύνουμε την αλλαγή της επιχρύσωσης οφείλουμε να κάνουμε τα εξής,

  • Δεν φοράμε τα κοσμήματά μας όταν είμαστε ιδρωμένοι, όταν πάμε στη θάλασσα, όταν γυμναζόμαστε, όταν βουτάμε στην πισίνα, όταν κάνουμε δύσκολες και έντονες χειρωνακτικές εργασίες, όταν μαγειρεύουμε. Έτσι αποφεύγουμε την επαφή των κοσμημάτων μας με τα άλατα του ιδρώτα αλλά και της θάλασσας, την υγρασία και το χλώριο.
  • Φροντίζουμε να φοράμε τα κοσμήματά μας μετά από οποιαδήποτε εφαρμογή προϊόντος καλλωπισμού, όπως κρέμες και αρώματα.
  • Μετά από κάθε χρήση καλό θα ήταν να καθαρίζουμε με μαλακό βαμβακερό πανί τα κοσμήματά μας και να τα αποθηκεύουμε στην αρχική τους συσκευασία.
  • Κατά την αποθήκευση να βρίσκεται το κάθε κόσμημα ξεχωριστά και όχι μαζί με άλλα στην ίδια συσκευασία έτσι ώστε να αποφευχθούν οι επαφές μεταξύ τους, οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν σημάδια.
  • Η φύλαξή τους καλό θα ήταν να γίνεται σε σημείο που δεν υπάρχει επαφή με το φως του ήλιου.
  • Στους κρίκους σας καλό θα ήταν όταν τους βγάζετε να μην τους ξανακλείνετε για να τους αποθηκεύσετε, γιατί τα επαναλαμβανόμενα άνοιξε-κλείσε μπορεί να χαλαρώσουν το κούμπωμα του σκουλαρικιού, όσο λιγότερα ανοίγματα τόσο το καλύτερο.